'Van indammen naar laten stromen' genomineerd voor Ooa Boek van het Jaar 2019

'Van indammen naar laten stromen' van Menno Spaan is één van de 10 boeken die zijn genomineerd voor Ooa Boek van het Jaar 2019. Op dinsdag 11 juni vindt de prijsuitreiking plaats tijdens het Boek & Festival, waar Menno Spaan van Haagse Beek een workshop over zijn boek geeft.

'Van indammen naar laten stromen' genomineerd voor Ooa Boek van het Jaar 2019
Nieuws
|

Tags

|

De Orde van organisatiedeskundigen en -adviseurs is een platform voor kennisdeling en professionalisering binnen het organisatievak. Ieder jaar organiseert Ooa een prijsuitreiking voor het beste boek van het voorgaande jaar. Dit jaar is 'Van indammen naar laten stromen' van Menno Spaan van Haagse Beek één van de genomineerde boeken. De vakjury selecteert boeken voor de top 10 die vernieuwend zijn, maatschappelijk relevant, wetenschappelijk onderbouwd, toepasbaar in de praktijk en toegankelijk geschreven.

In 'Van indammen naar laten stromen: concreet werken aan innovatie van publieke organisaties' staan de praktijkverhalen van publieke organisaties die volledig anders gingen werken in een omgeving waarin gewerkt wordt volgens regels en geen fouten mogen worden gemaakt. Innoveren vraagt het omgekeerde van wat in de genen zit: het lef om gewoon te beginnen, te durven experimenteren en daarvan te leren. Het vraagt om ondernemen in een ambtelijke omgeving waarin creativiteit en selectie van ideeën een rol spelen, maar ook een gezamenlijke en koppige vasthoudenheid nodig is om innovaties succesvol door te voeren.

Op dinsdag 11 juni wordt de winnaar van Ooa Boek van het Jaar 2019 gekozen tijdens het Boek & Festival. Menno Spaan zal daar een workshop verzorgen over zijn boek.

Op onze website leest u meer over hoe innovatie tot stand komt in publieke organisaties.

Nieuwsbrief

Iedere week stellen wij met veel aandacht een nieuwsbrief samen over één van onze thema's. Vink aan waarover u de nieuwsbrief wilt ontvangen.

Onze nieuwsitems zijn kort, zonder PR-praat en met relevante informatie op het vakgebied. Wij respecteren uw privacy.