De AS draait door 2019: ontmoeting en inspiratie

Op donderdag 3 oktober vond onze jaarlijkse middag voor ambtelijk secretarissen plaats, op een prachtige locatie in hartje Utrecht. De middag stond in het teken van inspiratie voor een nieuw seizoen AS-werk en ontmoeting tussen collega-ambtelijk secretarissen.

De AS draait door 2019: ontmoeting en inspiratie
Nieuws
|

Dit jaar hadden de ambtelijk secretarissen de keuze uit drie workshops. Menno Spaan ging in op de veranderende veranderkunde en hoe de ambtelijke secretarissen verandering tot stand kunnen brengen in hun eigen organisatie, op een andere manier dan zij misschien gewend zijn. Huub Brinkhof nam de deelnemers mee in de wereld van de conflicthantering: hoe zet je een conflict (binnen je OR of tussen OR en bestuurder) om naar een mogelijkheid om als organisatie te groeien? Elyse Rentier dacht met de ambtelijk secretarissen na over hoe zij hun eigen kwaliteiten nog meer kunnen inzetten om een goede adviseur te zijn voor hun OR.

'Ik heb ervan genoten. Verrassende ontmoetingen en een leerzaam en interessant programma!'

- deelnemer De AS draait door 2019

Lees het verslag van deze middag voor de belangrijkste uitkomsten van de drie workshops.

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten voor ambtelijk secretarissen, zoals de jaarlijkse De AS draait door? Geef je dan op voor onze nieuwsbrief over medezeggenschap.

 • Terugblik en uitkomsten webinars, week 2

  Nieuws
  |

  Tags

  |

  Voor de tweede week organiseerden wij samen met een groep sprekers iedere werkdag webinars voor de frontwerkers en thuiszitters. Ook deze week kwamen er uiteenlopende thema's langs: van digitale transformatie, thuiswerken, project meetings, omgaan met angst en webcam-communicatie tot innoveren in coronatijd.

  Lees het volledige nieuwsbericht
 • Terugblik en uitkomsten webinars, week 1

  Nieuws
  |

  Tags

  |

  Buitengewone tijden vragen om buitengewone initiatieven. Daarom organiseren wij met een geweldige groep sprekers gedurende de corona-crisis iedere dag webinars voor de frontwerkers en de thuiszitters. In dit nieuwsbericht een terugblik op de afgelopen week en een vooruitblik op de nieuwe webinars.

  Lees het volledige nieuwsbericht
 • Corona adviesteam

  Nieuws
  |

  Tags

  |

  Welke primaire processen mogen niet uitvallen tijdens de corona-uitbraak? Hoe richten wij onze communicatie in? Hoe organiseren wij het thuiswerken? Hoe gaan we om met geleden schade en hoe berekenen we dat? Zomaar een aantal vragen waar wij op dit moment door opdrachtgevers voor worden benaderd. Om die reden hebben wij een adviseursteam samengesteld dat per direct inzetbaar is.

  Lees het volledige nieuwsbericht
 • Innovatiechallenge 2020: innovatoren gezocht!

  Nieuws
  |

  Tags

  |

  Wanneer iets zich langzaam voltrekt, reageren we meestal te laat. Wat is de dynamiek die hiervoor zorgt en wat kun je hieraan doen? In je beleid, maar ook in de organisatie waar ontwikkelingen zich langzaam voltrekken. Haagse Beek bestaat vijftien jaar en organiseert een challenge waarin de verandervraag bij langzame ontwikkelingen centraal staat en je in praktijk samen met andere publieke professionals aan de slag gaat. Lees hieronder meer.

  Lees het volledige nieuwsbericht
 • Out now: From Containment to Free Flow

  Nieuws
  |

  Tags

  |

  In this book, Menno Spaan presents sixteen cases of successful innovation in the Netherlands. These range from infrastructure projects to the development and use of new technology, and from public organisations that decide to do away with managers to local residents who determine what their town should look like. Menno Spaan has studied these innovations, identifying the principles for succesful innovation, and brought them together in a handbook for public innovation.

  Lees het volledige nieuwsbericht

Nieuwsbrief

Iedere week stellen wij met veel aandacht een nieuwsbrief samen over één van onze thema's. Vink aan waarover u de nieuwsbrief wilt ontvangen.

Onze nieuwsitems zijn kort, zonder PR-praat en met relevante informatie op het vakgebied. Wij respecteren uw privacy.