Haagse Beek CO2 neutraal

Hoe geef je als adviesbureau vorm aan je duurzaamheidsdoelstellingen? Haagse Beek doet dat door 100% CO2 neutraal te werken. Want we werken voor publieke organisaties en voelen ons verbonden aan de maatschappelijke doelstellingen waar die organisaties zich op richten. Maar we willen ook gewoon zelf deze aarde goed doorgeven aan volgende generaties. En ja, dat begint bij jezelf.

Haagse Beek CO2 neutraal
Nieuws
|

Al meer dan tien jaar geleden heeft Haagse Beek de omslag gemaakt naar reizen met de trein en met het openbaar vervoer. Adviseurs krijgen een vervoersarrangement waarmee ze flexibel hun reizen kunnen inrichten. Daar hoort soms ook een auto bij, maar om dat goed in te passen in het arrangement is creativiteit belangrijk. En dat leidt tot slimme constructies waarbij ook de fiets veelvuldig wordt gebruikt en sporadisch een leenauto.

Gecombineerd met bewustzijn in het gebruik van ICT middelen en kantoorartikelen (we werken bijna volledig papierloos), maar ook in de manier waarop de adviseurs iedere dag werken, doen wij ons best om op die manier onze ‘footprint’ te verkleinen. We werken om die reden ook niet ‘in de Cloud’, maar hebben een andere eigen, slimme en veilige netwerkoplossing die veel minder energie kost.

Doordat de doelstellingen onderdeel uitmaken van ons ISO-kwaliteitssysteem, zijn deze ook onderdeel van de planning en control-cyclus die we steeds doorlopen om onze bedrijfsvoering goed te laten verlopen. We blijven ons maximaal inspannen om het steeds iets beter te maken.

Al met al zorgen we met dit beleid voor een beperkte uitstoot en compenseren we een kleine hoeveelheid CO2 die dan nog resteert met de aankoop van bomen in zorgvuldig geselecteerde projecten. Deze projecten hebben het keurmerk VCS (Verified Carbon Standard) voor klimaatcompensatie.

 • Terugblik en uitkomsten webinars, week 2

  Nieuws
  |

  Tags

  |

  Voor de tweede week organiseerden wij samen met een groep sprekers iedere werkdag webinars voor de frontwerkers en thuiszitters. Ook deze week kwamen er uiteenlopende thema's langs: van digitale transformatie, thuiswerken, project meetings, omgaan met angst en webcam-communicatie tot innoveren in coronatijd.

  Lees het volledige nieuwsbericht
 • Terugblik en uitkomsten webinars, week 1

  Nieuws
  |

  Tags

  |

  Buitengewone tijden vragen om buitengewone initiatieven. Daarom organiseren wij met een geweldige groep sprekers gedurende de corona-crisis iedere dag webinars voor de frontwerkers en de thuiszitters. In dit nieuwsbericht een terugblik op de afgelopen week en een vooruitblik op de nieuwe webinars.

  Lees het volledige nieuwsbericht
 • Corona adviesteam

  Nieuws
  |

  Tags

  |

  Welke primaire processen mogen niet uitvallen tijdens de corona-uitbraak? Hoe richten wij onze communicatie in? Hoe organiseren wij het thuiswerken? Hoe gaan we om met geleden schade en hoe berekenen we dat? Zomaar een aantal vragen waar wij op dit moment door opdrachtgevers voor worden benaderd. Om die reden hebben wij een adviseursteam samengesteld dat per direct inzetbaar is.

  Lees het volledige nieuwsbericht
 • Innovatiechallenge 2020: innovatoren gezocht!

  Nieuws
  |

  Tags

  |

  Wanneer iets zich langzaam voltrekt, reageren we meestal te laat. Wat is de dynamiek die hiervoor zorgt en wat kun je hieraan doen? In je beleid, maar ook in de organisatie waar ontwikkelingen zich langzaam voltrekken. Haagse Beek bestaat vijftien jaar en organiseert een challenge waarin de verandervraag bij langzame ontwikkelingen centraal staat en je in praktijk samen met andere publieke professionals aan de slag gaat. Lees hieronder meer.

  Lees het volledige nieuwsbericht
 • Out now: From Containment to Free Flow

  Nieuws
  |

  Tags

  |

  In this book, Menno Spaan presents sixteen cases of successful innovation in the Netherlands. These range from infrastructure projects to the development and use of new technology, and from public organisations that decide to do away with managers to local residents who determine what their town should look like. Menno Spaan has studied these innovations, identifying the principles for succesful innovation, and brought them together in a handbook for public innovation.

  Lees het volledige nieuwsbericht

Nieuwsbrief

Iedere week stellen wij met veel aandacht een nieuwsbrief samen over één van onze thema's. Vink aan waarover u de nieuwsbrief wilt ontvangen.

Onze nieuwsitems zijn kort, zonder PR-praat en met relevante informatie op het vakgebied. Wij respecteren uw privacy.