Innovatiechallenge 2020: innovatoren gezocht!

Wanneer iets zich langzaam voltrekt, reageren we meestal te laat. Wat is de dynamiek die hiervoor zorgt en wat kun je hieraan doen? In je beleid, maar ook in de organisatie waar ontwikkelingen zich langzaam voltrekken. Haagse Beek bestaat vijftien jaar en organiseert een challenge waarin de verandervraag bij langzame ontwikkelingen centraal staat en je in praktijk samen met andere publieke professionals aan de slag gaat. Lees hieronder meer.

Innovatiechallenge 2020: innovatoren gezocht!
Nieuws
|

Tags

|

In het kader van ons vijftienjarig bestaan willen wij het reageren op langzame ontwikkelingen centraal stellen. We zien namelijk vaak dat publieke organisaties het te ver laten komen. Pas als het mis gaat komen we in actie. Pas dan is er de politiek-bestuurlijke wil. Pas dan is er het gevoel van urgentie, komen budgetten vrij en is er de bereidheid om risico te lopen vanuit het openbaar bestuur. En dit terwijl de grote uitdagingen in ons land zich langzaam voltrekken: een tekort aan woningbouw, verandering van het klimaat, digitalisering.

Wat zorgt ervoor dat je goed op deze veranderingen reageert? Wat is het ‘tipping point’ waarna een verandering tot stand komt? Waar ligt je invloed als publieke professional? Welk leiderschap is gewenst en hoe ziet dat er concreet uit? Het zijn vragen waar we in praktijk mee aan de slag gaan.

Innovatoren gezocht!

We willen dat doen met een groep publieke professionals: mensen die open staan voor innovatie en bereid zijn om een stapje naar voren te doen op dit onderwerp en de resultaten mee te nemen naar hun organisatie. Sommige publieke professionals kennen ons al van het boek ‘Van indammen naar laten stromen’. We werken op een praktische manier, vanuit een prettige sfeer, interactief, exploratief.

In dit geval staat een concrete casus centraal. De inhoud van de casus doet niet direct ter zake: het gaat om een ontwikkeling die zich langzaam voltrekt, een eindverantwoordelijke topambtenaar die zich hier zorgen over maakt en zijn vraag formuleert waar we aan het einde van de dag een antwoord op moeten geven dat we in een gesprek toelichten en waar we letterlijk met elkaar voor op pad gaan. Maar we kunnen beloven dat het onderwerp ons allen aangaat en inhoudelijk aansprekend zal zijn en dat we er allemaal van zullen leren hoe we om moeten gaan met die ontwikkelingen die zich langzaam voltrekken: of dat nu is in je beleidsveld of organisatie.

In totaal zoeken wij dertig innovatoren binnen de overheid die mee willen doen: van beleidsstrategen tot uitvoerende publieke professionals uit verschillende domeinen. De innovatiechallenge vindt dit voorjaar plaats en wordt gefaciliteerd door de adviseurs van Haagse Beek. Er zijn geen kosten aan verbonden. De pareltjes van de dag zullen wij gebruiken om in september een aantal klantevenementen te organiseren.

Meedoen?

Ben je geïnteresseerd en wil je graag meedoen? Stuur dan een e-mail naar Ritske van der Heide. Je kunt bij hem ook terecht voor meer informatie over de challenge. Datum, tijd en plaats worden in overleg bepaald.

Nieuwsbrief

Iedere week stellen wij met veel aandacht een nieuwsbrief samen over één van onze thema's. Vink aan waarover u de nieuwsbrief wilt ontvangen.

Onze nieuwsitems zijn kort, zonder PR-praat en met relevante informatie op het vakgebied. Wij respecteren uw privacy.