Terugblik webinars - week 4

Voor de vierde week organiseerden we samen met een groep topsprekers webinars over uiteenlopende onderwerpen. Met deze week onder andere: de kanteling van leidinggeven naar leiding geven, deep democracy, projectmanagement en thuiswerken, netwerken met energie en creativiteit.

Terugblik webinars - week 4
Nieuws
|

Tags

|

Van leidinggeven naar leiding géven

'De natuur zegt: als je iets in het klein kan doen, doe het dan in het klein. Solitaire bijen werken effectiever, omdat ze op maat werken. Wij werken vaak in te grote groepen, waardoor het moeilijker is om het handelen op elkaar af te stemmen', aldus Ramon Hagedoorn, auteur van het boek 'Het Bijeffect: Leren samenwerken van bijen'.

Huub Brinkhof over thuiswerken: 'Zijn medewerkers op afstand bestuurbaar? Ja en nee. En wat mag je van hen verwachten? Men is zelfstandig genoeg om dagen zelf in te delen. Zet de medewerker in z'n kracht door te begrijpen waar hij/zij mee zit. Hoe is de thuissituatie? Houd een vinger aan de pols en plan contactmomenten in.'

Hoe leid je de verandering binnen jouw organisatie? Jaap Peters beschrijft hoe je de mens voorop kunt stellen. Dan wordt leidinggeven meer leiding géven (aan de medewerkers dus). Dit leidt tot een kanteling binnen organisaties. Om te veranderen moet je overal beginnen. Ook interessant in het kader van de Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar 2020: 'Tussen Systeem en Maatwerk', over de afweging tussen maatwerk en het volgen van de regels.

Deep democracy

Besluiten nemen in zelfsturende teams vraagt om ruimte voor andere meningen en belevingen. En elkaar hierin vinden vraagt om de collectieve vaardigheid om écht naar elkaar te luisteren. Dit laatste is de essentie van 'deep democracy', zo deelden Huub Brinkhof en Elyse Rentier in de vierde webinar in hun serie over zelfsturing.

Projectmanagement en thuiswerken, gaat dat samen? Menno Valkenburg ging in zijn webinar in op het belang van aanpassingsvermogen. En: 'Organiseer jezelf, maak als team afspraken met elkaar over online werken en voorkom dat je de hele dag in conference calls zit. Doe bepaalde dingen synchroon (bijv. een dagstart met het team) en andere dingen asynchroon. Creëer teamroutine'.

Anders doen in plaats van beter doen

Hoe breng je energie in (netwerk)samenwerkingen? Voor energie moet er ook warmte zijn en het verbinden van elkaars ambities levert die 'warmte'. Volgens Eelke Wielinga vormt dat het sociaal kapitaal van organisaties.

Menno Spaan sprak in zijn webinar (onderdeel van een reeks webinars over innovatie) over het belang van publieke innovatie. De praktijk wijst uit dat de succesvolle innovaties in coronatijd komen van organisaties die al eerder met innoveren gestart zijn. Organiseer kraamkamers voor innovatie om in crisistijd niet te worden overvallen.

TINKEBELL . gaf haar luisteraars mee: 'Je moet niet vasthouden aan alles wat gister was, omdat dit morgen iets heel anders kan betekenen. Je moet flexibel zijn als organisatie. En wil je nu investeren in een toekomst die ongewis is, dan kun je het beste investeren in creativiteit'.

'Als twee schaakgrootmeesters een belangrijk toernooi spelen, verbruiken zij evenveel energie als Roger Federer in de finale van Wimbledon. Ons brein verstookt enorm veel energie. Als we daar niet verstandig mee omgaan, raken we oververmoeid', zo vertelde Martijn Aslander in zijn webinar (onderdeel van een serie webinars over het externe brein).

Enthousiast over onze webinars? Deel dit initiatief dan met je collega's en anderen uit jouw netwerk! Alle webinars zijn nog tot en met dit Paasweekend terug te kijken.

Wil je op de hoogte gehouden worden van de webinars van de komende week en iedere week de uitkomsten van de afgelopen week ontvangen? Geef je dan op voor onze nieuwsbrief over de webinars. Je leest meer over onze webinars van volgende week in onze vooruitblik.

Nieuwsbrief

Iedere week stellen wij met veel aandacht een nieuwsbrief samen over één van onze thema's. Vink aan waarover u de nieuwsbrief wilt ontvangen.

Onze nieuwsitems zijn kort, zonder PR-praat en met relevante informatie op het vakgebied. Wij respecteren uw privacy.