Webinar valkuilen van zelfsturende teams

Heel wat organisaties, ook in de publieke sector, hebben zich inmiddels gewaagd aan een vorm van zelfsturing. Maar het gaat helaas niet altijd goed. Hoe komt dat? Welke valkuilen moet je vermijden als je zelfsturing wilt laten slagen?

Webinar valkuilen van zelfsturende teams
Nieuws
|

Tags

|

Sinds de start van de coronamaatregelen zenden we iedere werkdag live webinars uit voor frontwerkers en thuiszitters, waarin gastsprekers en publieke professionals kennis, inspiratie en reflectie delen. Huub Brinkhof en Elyse Rentier, adviseurs bij Haagse Beek, deelden in hun webinar de vijf valkuilen van zelfsturing.

Een grote valkuil voor organisaties als het gaat om zelfsturing? Het niet daadwerkelijk herverdelen van taken en verantwoordelijkheden. Want het ontbreken van een direct leidinggevende die het team aanstuurt, wil niet zeggen dat er geen sturing plaatsvindt. Integendeel, die sturing moet juist belegd worden binnen het team. Daarvoor kun je bijvoorbeeld teamrollen gebruiken.

Benieuwd naar de andere don'ts voor zelfsturing? Bekijk dan nu het webinar De vijf valkuilen van zelfsturing terug.

Benieuwd naar de andere webinars die we uitzenden? Bekijk onze webinar-pagina voor het overzicht van alle (toekomstige) webinars.

Nieuwsbrief

Iedere week stellen wij met veel aandacht een nieuwsbrief samen over één van onze thema's. Vink aan waarover u de nieuwsbrief wilt ontvangen.

Onze nieuwsitems zijn kort, zonder PR-praat en met relevante informatie op het vakgebied. Wij respecteren uw privacy.