Aandacht voor democratische vernieuwing gemeente Nijkerk op Dag van de Lokale Democratie

Op vrijdag 17 november vindt het congres De Dag van de Lokale Democratie' plaats. Haagse Beek organisatieadvies verzorgt een workshop samen met de gemeente Nijkerk en neemt deel aan de sessie: 'Op ontdekkingsreis door de democratische jungle'. In Nijkerk bepalen bewoners, instellingen en ondernemers het beleid. Op deze dag worden de ervaringen hiermee gedeeld met andere gemeenten.

Aandacht voor democratische vernieuwing gemeente Nijkerk op Dag van de Lokale Democratie
Nieuws
|

Jaarlijks organiseert VNG samen met het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties de Dag van de Lokale Democratie. Deze dag is bedoeld voor volksvertegenwoordigers, bestuurders, actieve inwoners en professionals die samen aan meer en betere democratie willen werken in hun gemeenten.

Haagse Beek organisatieadvies en de gemeente Nijkerk leveren in de ochtend een inhoudelijke bijdrage aan de sessie 'Op ontdekkingsreis door de democratische jungle'. Lucia de Brons en Nicoline Waanders nemen het publiek mee op een tocht langs de veranderstrategieën en -processen van Peel en Maas, Nijkerk, Gooise Meren, Venlo, Zwolle, Assen en Hoogeveen. Gasten zijn Boudewijn van der Woerd (fractievoorzitter VVD Nijkerk), Marlies Veldhoen (kwartiermaker Samen aan Zet Nijkerk) en Menno Spaan (Haagse Beek organisatieadvies).

In het middagdeel verzorgen Marlies Veldhoen ((kwartiermaker dialoog Nijkerk), enkele gemeenteraadsleden uit Nijkerk en Menno Spaan (Haagse Beek organisatieadvies) een workshop over de democratische vernieuwing in Nijkerk. De gedachte in Nijkerk is dat een beetje democratische vernieuwing niet bestaat. Met dat uitgangspunt heeft de gemeenteraad het startsein gegeven voor een veranderproces. Al het beleid van de gemeente wordt nu bepaald door bewoners, instellingen en ondernemers. Haagse Beek organisatieadvies heeft de raad, het college en de ambteljke organisatie de afgelopen jaren ondersteund. Het doel van de workshop is om de Nijkerkse democratische vernieuwing onder de aandacht te brengen bij andere gemeenten.

Zie voor meer informatie over het congres: www.dagvandelokaledemocratie.nl

 • Terugblik en uitkomsten webinars, week 2

  Nieuws
  |

  Tags

  |

  Voor de tweede week organiseerden wij samen met een groep sprekers iedere werkdag webinars voor de frontwerkers en thuiszitters. Ook deze week kwamen er uiteenlopende thema's langs: van digitale transformatie, thuiswerken, project meetings, omgaan met angst en webcam-communicatie tot innoveren in coronatijd.

  Lees het volledige nieuwsbericht
 • Terugblik en uitkomsten webinars, week 1

  Nieuws
  |

  Tags

  |

  Buitengewone tijden vragen om buitengewone initiatieven. Daarom organiseren wij met een geweldige groep sprekers gedurende de corona-crisis iedere dag webinars voor de frontwerkers en de thuiszitters. In dit nieuwsbericht een terugblik op de afgelopen week en een vooruitblik op de nieuwe webinars.

  Lees het volledige nieuwsbericht
 • Corona adviesteam

  Nieuws
  |

  Tags

  |

  Welke primaire processen mogen niet uitvallen tijdens de corona-uitbraak? Hoe richten wij onze communicatie in? Hoe organiseren wij het thuiswerken? Hoe gaan we om met geleden schade en hoe berekenen we dat? Zomaar een aantal vragen waar wij op dit moment door opdrachtgevers voor worden benaderd. Om die reden hebben wij een adviseursteam samengesteld dat per direct inzetbaar is.

  Lees het volledige nieuwsbericht
 • Innovatiechallenge 2020: innovatoren gezocht!

  Nieuws
  |

  Tags

  |

  Wanneer iets zich langzaam voltrekt, reageren we meestal te laat. Wat is de dynamiek die hiervoor zorgt en wat kun je hieraan doen? In je beleid, maar ook in de organisatie waar ontwikkelingen zich langzaam voltrekken. Haagse Beek bestaat vijftien jaar en organiseert een challenge waarin de verandervraag bij langzame ontwikkelingen centraal staat en je in praktijk samen met andere publieke professionals aan de slag gaat. Lees hieronder meer.

  Lees het volledige nieuwsbericht
 • Out now: From Containment to Free Flow

  Nieuws
  |

  Tags

  |

  In this book, Menno Spaan presents sixteen cases of successful innovation in the Netherlands. These range from infrastructure projects to the development and use of new technology, and from public organisations that decide to do away with managers to local residents who determine what their town should look like. Menno Spaan has studied these innovations, identifying the principles for succesful innovation, and brought them together in a handbook for public innovation.

  Lees het volledige nieuwsbericht

Nieuwsbrief

Iedere week stellen wij met veel aandacht een nieuwsbrief samen over één van onze thema's. Vink aan waarover u de nieuwsbrief wilt ontvangen.

Onze nieuwsitems zijn kort, zonder PR-praat en met relevante informatie op het vakgebied. Wij respecteren uw privacy.