Democratische vernieuwing in het echt: durven loslaten

De democratische vernieuwing in Nijkerk werd eerder door Vrij Nederland benoemd als de meest vergaande van alle gemeenten in Nederland. Nu is er een artikel in Binnenlands Bestuur. Het was ons zeer een genoegen om de vernieuwing te mogen opstarten en als vaste adviseur gedurende de hele vorige raadsperiode hieraan bij te mogen dragen. Op alle belangrijke momenten waren wij erbij.

Democratische vernieuwing in het echt: durven loslaten
Nieuws
|

De democratische vernieuwing in Nijkerk werd eerder in een artikel door Vrij Nederland benoemd als de meest vergaande van alle gemeenten in Nederland. Het was ons zeer een genoegen om deze vernieuwing te mogen opstarten en als vaste adviseur gedurende de hele vorige raadsperiode hieraan bij te mogen dragen. Op alle belangrijke momenten waren wij erbij.

Hoe het precies is opgezet en wat het betekent beschrijft Binnenlands Bestuur in een uitgebreid artikel dat hier te lezen is. Het artikel geeft een mooi, eerlijk beeld van democratische vernieuwing in praktijk. Interessante aanvullende feiten: de opkomst van de raadsverkiezingen was aanzienlijk hoger dan het landelijk gemiddelde en de start van de nieuwe coalitiebesprekingen gebeurde in volledige transparantie.

Nieuwsbrief

Iedere week stellen wij met veel aandacht een nieuwsbrief samen over één van onze thema's. Vink aan waarover u de nieuwsbrief wilt ontvangen.

Onze nieuwsitems zijn kort, zonder PR-praat en met relevante informatie op het vakgebied. Wij respecteren uw privacy.