Haagse Beek CO2 neutraal

Hoe geef je als adviesbureau vorm aan je duurzaamheidsdoelstellingen? Haagse Beek doet dat door 100% CO2 neutraal te werken. Want we werken voor publieke organisaties en voelen ons verbonden aan de maatschappelijke doelstellingen waar die organisaties zich op richten. Maar we willen ook gewoon zelf deze aarde goed doorgeven aan volgende generaties. En ja, dat begint bij jezelf.

Haagse Beek CO2 neutraal
Nieuws
|

Al meer dan tien jaar geleden heeft Haagse Beek de omslag gemaakt naar reizen met de trein en met het openbaar vervoer. Adviseurs krijgen een vervoersarrangement waarmee ze flexibel hun reizen kunnen inrichten. Daar hoort soms ook een auto bij, maar om dat goed in te passen in het arrangement is creativiteit belangrijk. En dat leidt tot slimme constructies waarbij ook de fiets veelvuldig wordt gebruikt en sporadisch een leenauto.

Gecombineerd met bewustzijn in het gebruik van ICT middelen en kantoorartikelen (we werken bijna volledig papierloos), maar ook in de manier waarop de adviseurs iedere dag werken, doen wij ons best om op die manier onze ‘footprint’ te verkleinen. We werken om die reden ook niet ‘in de Cloud’, maar hebben een andere eigen, slimme en veilige netwerkoplossing die veel minder energie kost.

Doordat de doelstellingen onderdeel uitmaken van ons ISO-kwaliteitssysteem, zijn deze ook onderdeel van de planning en control-cyclus die we steeds doorlopen om onze bedrijfsvoering goed te laten verlopen. We blijven ons maximaal inspannen om het steeds iets beter te maken.

Al met al zorgen we met dit beleid voor een beperkte uitstoot en compenseren we een kleine hoeveelheid CO2 die dan nog resteert met de aankoop van bomen in zorgvuldig geselecteerde projecten. Deze projecten hebben het keurmerk VCS (Verified Carbon Standard) voor klimaatcompensatie.

Nieuwsbrief

Iedere week stellen wij met veel aandacht een nieuwsbrief samen over één van onze thema's. Vink aan waarover u de nieuwsbrief wilt ontvangen.

Onze nieuwsitems zijn kort, zonder PR-praat en met relevante informatie op het vakgebied. Wij respecteren uw privacy.