Het Haagse Beek Innovatiespel (nu ook online versie)

Welke innovaties geven we op welke manier vorm? Welke strategie kiezen we? Hoe zorgen we ervoor dat we een innovatie verder brengen? In ons innovatiespel geven teams samen antwoord op deze vragen.

Het Haagse Beek Innovatiespel (nu ook online versie)
Nieuws
|

Tags

|

Gebaseerd op de inzichten uit het boek Van indammen naar laten stromen ontwikkelden wij het Haagse Beek innovatiespel.

Tijdens het spel verplaats je jouw innovaties door de innovatiefasen, op dezelfde manier als dit in de praktijk gaat. Met elkaar bepaal je telkens welke innovatiestrategie je hanteert. Innoveer je middenin de schijnwerpers, of ga je er in het geheim mee aan de slag? Maak je een verkeerde keuze, dan lig je van het bord. Maar maak je samen de juiste keuzes, dan halen je innovaties de eindstreep.

Het spel is ontwikkeld met een groep enthousiaste professionals uit de publieke sector. Zij waren bereid om mee te denken over de spelvorm en om het spel met ons uit te proberen. Op basis van hun feedback hebben we het spel verder doorontwikkeld. Eerst met grote stappen, daarna met steeds kleinere verfijningen.

"Nét echt"

- deelnemer innovatiespel

Een sessie met het innovatiespel biedt in drie uur een complete introductie tot het thema innovatie. Het spel kan worden ingezet voor de leiding van een organisatie, managers of medewerkers, innovatiemanagers of projectleiders of een mix. Dit kan in zijn algemeenheid om na te denken over innovatie en over de vraag hoe innovaties verder te brengen, of bij de start van een inovatietraject om een innovatiestrategie te bepalen. We dagen uw team graag uit voor ons innovatiespel!

Inmiddels hebben wij ook een online versie van het innovatiespel ontwikkeld, waarmee het spel ook goed te spelen is met collega's die thuiswerken.

Wilt u meer te weten komen over ons innovatiespel? Neem dan contact op met Ritske van der Heide. Op onze themapagina over innovatie leest u meer over hoe innovatie tot stand komt in publieke organisaties.

Nieuwsbrief

Iedere week stellen wij met veel aandacht een nieuwsbrief samen over één van onze thema's. Vink aan waarover u de nieuwsbrief wilt ontvangen.

Onze nieuwsitems zijn kort, zonder PR-praat en met relevante informatie op het vakgebied. Wij respecteren uw privacy.