Terugblik webinars: Anders verder

Anders Verder, dat was het thema van de webinars van deze week. Elf auteurs van het boek 'Anders Verder' deelden hun perspectief op de komende tijd. Wij vonden het een eer om hen in onze webinars te ontvangen. In dit bericht een korte terugblik.

Terugblik webinars: Anders verder
Nieuws
|

Tags

|

Ralph Zebregs sprak in zijn webinar over hoe onze economie purpose-gedreven kan worden. En ontdekken wat jouw purpose is, doe je door te starten met je zingeving.

Om een verandering in gang te zetten, moet je vertrekken. Maar hoe krijg je mensen daarin mee als je niet weet hoe het nieuwe eruitziet? Bekijk het webinar van Ilja Werkhoven terug.

De nieuwe realiteit betekent een nieuw 'spel'. En in dat nieuwe spel moet je uitvinden wie jij daarin bent en wat jouw plaats is. 'Zijn we bereid om van een afstand te bekijken wat ons bezighoudt? Ben je bereid om te onderzoeken?' vraagt Ron van Es in zijn webinar.

Anne Griet Brader droomt van een toekomst waarin menselijkheid weer centraal staat. Met een balans tussen welvaart, welzijn en welbevinden.

Veranderen gaat gepaard met angst. Hoe ga je met die angst om? Pieter Spinder in zijn webinar: 'We moeten anders verder! En, toch, begint dat letterlijk met een indrukwekkende stilte... en blijven ademhalen. Zorg voor elkaar, wees er voor elkaar en stel elkaar de moeilijke vragen.

Deze 'collectieve retraite' biedt kansen, aldus An Kramer. We zijn vaker vrijwilliger, applaudisseren voor zorgmedewerkers, organiseren vitale wijken... We kunnen wel anders verder! De oproep van An Kramer: meer betekeniseconomie!

Organisaties moeten anders verder! 70% van eigen medewerkers vinden hun kernwaarden niet authentiek geloofwaardig! Aldus Stephan Ummelen en Sander Ummelen in hun webinar over waardengedreven organiseren.

Op weg naar een duurzame economie. 'Economen gaan nu als loodgieters opereren. Het pijpenstelsel is lek, dus zij gaan het fixen. Maar wat als de pijpen anders zouden moeten lopen?", aldus Hans Stegeman.

Geldstromen kunnen beter verdeeld worden. Dat is één van de conclusies wanneer je idealisme en business met elkaar verbindt, zoals Michael van Loenen doet in zijn webinar.

Leiding geven aan zelforganiserende teams, hoe ziet dat er uit? Elyse Rentier en Menno Spaan in hun webinar: 'Zelfsturing is een continuüm. En juist in het midden, bij die mengvormen waarin zelfsturing en hierärchische sturing naast elkaar bestaan, is het het lastigst.'

Ambassadeurskracht. Wat is het en hoe zet je het in? Geanne van Arkel vertelt in haar webinar over 3,8 miljard jaar aan ervaring om positieve impact te realiseren: 'Rimpels in het water worden golven die gaan stapelen. Wat is het mooiste dat jij nu kunt doen voor het klimaat?'

Harold Janssen maakte in zijn webinar met luisteraars een lijstje van zaken die eigenlijk al gedateerd waren, maar door deze crisis hun vanzelfsprekendheid verloren heb. Leiderschap is één van die dingen die kenmerkend zijn voor de pre-coronatijd. Communityship, daar zou het nu over moeten gaan.

In het webinar café sloot Menno Spaan samen met gastsprekers deze week af: wat waren de hoogtepunten van de webinars van deze week en wat leren we hiervan?

Alle webinars zijn terug te kijken op de webinar-pagina. Daar kunt u ook de webinars van eerdere weken terugkijken. Of bekijk een serie webinars over een specifiek thema terug.

Nieuwsbrief

Niets missen op het gebied van publieke vernieuwing? Iedere week stellen wij met veel aandacht een nieuwsbrief samen over een thema. Vink aan waarover u de nieuwsbrief wilt ontvangen.

Onze nieuwsitems zijn kort en zonder PR-praat. Wij respecteren uw privacy.