Terugblik webinars - week 9

Langzamerhand ontstaat er steeds meer ruimte om vooruit te kijken. Hoe zal de komende tijd eruit zien? En wat kan het nieuwe normaal zijn? Afgelopen week deelden nieuwe en terugkerende sprekers in hun webinars hun antwoord op deze vraag.

Terugblik webinars - week 9
Nieuws
|

Tags

|

Betaald krijgen op basis van de taken die je oppakt. Als het aan Laurens Waling ligt is dat het organiseren van de toekomst, zo deelde hij in zijn webinar.

In coronatijd laten publieke organisaties zien dat ze kunnen innoveren. Is dat toeval of is er een onderliggend mechanisme? En wat kunnen we doen om dat mechanisme te activeren? In zijn webinar sprak Menno Spaan over het nieuwe normaal van een innoverende overheid.

Erwin van de Pol gaf zijn beschouwing op de coronacrisis. Hij is van mening dat we vaak over een bijzondere periode spreken vanuit een tijdperk waarin het relatief weinig gebeurt.

Kees Klomp nam ons in zijn webinar mee langs de belangrijkste ontwikkelingen die de betekeniseconomie kenmerken. Hij signaleert: de welvaart voor enkelen leidt tot welzijnsvermindering voor velen.

Tijdens de coronacrisis blijkt ineens het belang van sociaal kapitaal. Hoe ziet dat kapitaal eruit en hoe houden we het vast, ook ná de coronacrisis? Die vragen beantwoordde Martijn Aslander in zijn webinar.

Allard Droste deelde zijn visie op het nieuwe normaal: een mooiere samenleving, die je krijgt door te delen.

In tijden van crisis kunnen we rekenen op veerkrachtige gemeenschappen die doen wat nodig is. Hoe kan die veerkracht onderdeel worden van het nieuwe normaal? Thijs van Mierlo over zelfredzame gemeenschappen.

Thuiswerken levert ellende op, beaamde Huub Brinkhof. Hij gaf in zijn webinar tips hoe je als leidinggevende op afstand je thuiswerkende collega's goed kunt aansturen.

Welke inzichten voor de toekomstige gezondheidszorg levert het coronavirus ons op? Hans Janssen in zijn webinar: alles is gezondheidszorg, onze hygiëne, onze eetgewoonten, ons gedrag.

In korte tijd schakelde de rechtspraak door de coronacrisis over op online werkwijzen. Olav Welling blikte in zijn webinar terug op zijn ervaringen als lid van het crisismanagementteam van de rechtspraak.

Terugkerend spreker Jaap Peters introduceerde in zijn webinar het Rijnland Model als tegenhanger voor het kapitalisme. Wordt het Rijnland Model straks onderdeel van ons nieuwe normaal?

Harold Janssen, ook terugkerend spreker, onderzocht samen met deelnemers aan zijn webinar hoe groot de 'breinbeving' zal zijn als gevolg van de coronacrisis en welke beweging op de langere termijn dit al opleveren.

Tim Reeskens stelde zich in zijn webinar de vraag: zijn we goed voorbereid op de komende exit uit de quarantaine?

Samen met verschillende gastsprekers van de afgelopen week (o.a. Tim Reeskens, Kees Klomp en Erwin van de Pol) sloten we in het webinar-café de week af.

Enthousiast over onze webinars? Deel dit initiatief dan met je collega's en anderen uit jouw netwerk!

Nieuwsbrief

Iedere week stellen wij met veel aandacht een nieuwsbrief samen over één van onze thema's. Vink aan waarover u de nieuwsbrief wilt ontvangen.

Onze nieuwsitems zijn kort, zonder PR-praat en met relevante informatie op het vakgebied. Wij respecteren uw privacy.