Van indammen naar laten stromen, boek Menno Spaan

Gewoon beginnen, durven experimenteren en daarvan leren? In publieke organisaties waar geen fouten mogen worden gemaakt en waar volgens regels en procedures moet worden gewerkt? In het boek 'Van indammen naar laten stromen' beschrijft Menno Spaan hoe je hier concreet voor kunt zorgen. Het boek ligt vanaf april 2018 in de boekhandel en kan vanaf nu worden gereserveerd.

Menno Spaan
Menno Spaan |
Nieuws
|

Tags

|

'Van indammen naar laten stromen, concreet werken aan innovatie van publieke organisaties', is de naam van het boek van Menno Spaan van Haagse Beek dat vanaf april 2018 in de boekhandel te koop is. Klik hier om een exemplaar te bestellen.

In het boek staan de praktijkverhalen van publieke organisaties die volledig anders gingen werken in een omgeving waarin gewerkt wordt volgens regels en geen fouten mogen worden gemaakt. Innoveren vraagt het omgekeerde van wat in de genen zit: het lef om gewoon te beginnen, te durven experimenteren en daarvan te leren. Het vraagt om ondernemen in een ambtelijke omgeving waarin creativiteit en selectie van ideeën een rol spelen, maar ook een gezamenlijke en koppige vasthoudenheid nodig is om innovaties succesvol door te voeren.

Het boek biedt een concrete aanpak met praktijkverhalen van publieke organisaties die volledig anders gingen werken. Het geeft aanknopingspunten voor leidinggevenden, innovatiemanagers, medewerkers en andere direct betrokkenen die de veranderingen aangaan en innovatie in publieke organisaties tot stand willen brengen. Met een praktijkgericht innovatiemodel kun je direct aan de slag op de gebieden die voor jouw situatie van belang zijn.

Nieuwsbrief

Iedere week stellen wij met veel aandacht een nieuwsbrief samen over één van onze thema's. Vink aan waarover u de nieuwsbrief wilt ontvangen.

Onze nieuwsitems zijn kort, zonder PR-praat en met relevante informatie op het vakgebied. Wij respecteren uw privacy.