'Van indammen naar laten stromen'-casussen op OPSI

Met de vertaling van het boek 'Van indammen naar laten stromen, concreet werken aan innovatie van publieke organisaties' van Menno Spaan, hebben ook de casussen uit het boek een update gekregen. Een deel hiervan verscheen onlangs in de database van het OPSI.

'Van indammen naar laten stromen'-casussen op OPSI
Nieuws
|

Tags

|

In het boek 'Van indammen naar laten stromen, concreet werken aan innovatie van publieke organisaties', heeft Menno Spaan 16 casussen beschreven waarin telkens sprake is van een succesvolle innovatie. Binnenkort komt het boek uit in het Engels, waarvoor ook de casussen zijn vertaald en geüpdated.

Een deel van de casussen is in een verkorte versie ook geplaatst in de OPSI-database (Observatory of Public Sector Innovation) van de OECD. De OECD is een internationale organisatie voor economische samenwerking en ontwikkeling en werkt samen met overheden, beleidsmakers en burgers aan sociale, economische en millieuvraagstukken. Het OPSI richt zich in het bijzonder op het verspreiden van kennis over innovatie in de publieke sector door de samenwerking op te zoeken met innovatie-experts over de hele wereld. In de database vind je ook een deel van de geüpdatete casussen uit het boek, die nu internationaal kunnen worden gedeeld.

De Engelse vertaling van het boek is getiteld 'From Containment to Free Flow: Handbook for innovation of public organisations' en verschijnt in februari 2020 bij uitgever Warden Press, Amsterdam.

Ga naar onze themapagina over innovatie om meer te lezen over het vormgeven van innovatie in publieke organisaties.

Nieuwsbrief

Iedere week stellen wij met veel aandacht een nieuwsbrief samen over één van onze thema's. Vink aan waarover u de nieuwsbrief wilt ontvangen.

Onze nieuwsitems zijn kort, zonder PR-praat en met relevante informatie op het vakgebied. Wij respecteren uw privacy.