'Van indammen naar laten stromen'-casussen op OPSI

Met de vertaling van het boek 'Van indammen naar laten stromen, concreet werken aan innovatie van publieke organisaties' van Menno Spaan, hebben ook de casussen uit het boek een update gekregen. Een deel hiervan verscheen onlangs in de database van het OPSI.

'Van indammen naar laten stromen'-casussen op OPSI
Nieuws
|

Tags

|

In het boek 'Van indammen naar laten stromen, concreet werken aan innovatie van publieke organisaties', heeft Menno Spaan 16 casussen beschreven waarin telkens sprake is van een succesvolle innovatie. Binnenkort komt het boek uit in het Engels, waarvoor ook de casussen zijn vertaald en geüpdated.

Een deel van de casussen is in een verkorte versie ook geplaatst in de OPSI-database (Observatory of Public Sector Innovation) van de OECD. De OECD is een internationale organisatie voor economische samenwerking en ontwikkeling en werkt samen met overheden, beleidsmakers en burgers aan sociale, economische en millieuvraagstukken. Het OPSI richt zich in het bijzonder op het verspreiden van kennis over innovatie in de publieke sector door de samenwerking op te zoeken met innovatie-experts over de hele wereld. In de database vind je ook een deel van de geüpdatete casussen uit het boek, die nu internationaal kunnen worden gedeeld.

De Engelse vertaling van het boek is getiteld 'From Containment to Free Flow: Handbook for innovation of public organisations' en verschijnt in februari 2020 bij uitgever Warden Press, Amsterdam.

Ga naar onze themapagina over innovatie om meer te lezen over het vormgeven van innovatie in publieke organisaties.

 • Terugblik en uitkomsten webinars, week 2

  Nieuws
  |

  Tags

  |

  Voor de tweede week organiseerden wij samen met een groep sprekers iedere werkdag webinars voor de frontwerkers en thuiszitters. Ook deze week kwamen er uiteenlopende thema's langs: van digitale transformatie, thuiswerken, project meetings, omgaan met angst en webcam-communicatie tot innoveren in coronatijd.

  Lees het volledige nieuwsbericht
 • Terugblik en uitkomsten webinars, week 1

  Nieuws
  |

  Tags

  |

  Buitengewone tijden vragen om buitengewone initiatieven. Daarom organiseren wij met een geweldige groep sprekers gedurende de corona-crisis iedere dag webinars voor de frontwerkers en de thuiszitters. In dit nieuwsbericht een terugblik op de afgelopen week en een vooruitblik op de nieuwe webinars.

  Lees het volledige nieuwsbericht
 • Corona adviesteam

  Nieuws
  |

  Tags

  |

  Welke primaire processen mogen niet uitvallen tijdens de corona-uitbraak? Hoe richten wij onze communicatie in? Hoe organiseren wij het thuiswerken? Hoe gaan we om met geleden schade en hoe berekenen we dat? Zomaar een aantal vragen waar wij op dit moment door opdrachtgevers voor worden benaderd. Om die reden hebben wij een adviseursteam samengesteld dat per direct inzetbaar is.

  Lees het volledige nieuwsbericht
 • Innovatiechallenge 2020: innovatoren gezocht!

  Nieuws
  |

  Tags

  |

  Wanneer iets zich langzaam voltrekt, reageren we meestal te laat. Wat is de dynamiek die hiervoor zorgt en wat kun je hieraan doen? In je beleid, maar ook in de organisatie waar ontwikkelingen zich langzaam voltrekken. Haagse Beek bestaat vijftien jaar en organiseert een challenge waarin de verandervraag bij langzame ontwikkelingen centraal staat en je in praktijk samen met andere publieke professionals aan de slag gaat. Lees hieronder meer.

  Lees het volledige nieuwsbericht
 • Out now: From Containment to Free Flow

  Nieuws
  |

  Tags

  |

  In this book, Menno Spaan presents sixteen cases of successful innovation in the Netherlands. These range from infrastructure projects to the development and use of new technology, and from public organisations that decide to do away with managers to local residents who determine what their town should look like. Menno Spaan has studied these innovations, identifying the principles for succesful innovation, and brought them together in a handbook for public innovation.

  Lees het volledige nieuwsbericht

Nieuwsbrief

Iedere week stellen wij met veel aandacht een nieuwsbrief samen over één van onze thema's. Vink aan waarover u de nieuwsbrief wilt ontvangen.

Onze nieuwsitems zijn kort, zonder PR-praat en met relevante informatie op het vakgebied. Wij respecteren uw privacy.