'Van indammen naar laten stromen' genomineerd voor Ooa Boek van het Jaar 2019

'Van indammen naar laten stromen' van Menno Spaan is één van de 10 boeken die zijn genomineerd voor Ooa Boek van het Jaar 2019. Op dinsdag 11 juni vindt de prijsuitreiking plaats tijdens het Boek & Festival, waar Menno Spaan van Haagse Beek een workshop over zijn boek geeft.

'Van indammen naar laten stromen' genomineerd voor Ooa Boek van het Jaar 2019
Nieuws
|

Tags

|

De Orde van organisatiedeskundigen en -adviseurs is een platform voor kennisdeling en professionalisering binnen het organisatievak. Ieder jaar organiseert Ooa een prijsuitreiking voor het beste boek van het voorgaande jaar. Dit jaar is 'Van indammen naar laten stromen' van Menno Spaan van Haagse Beek één van de genomineerde boeken. De vakjury selecteert boeken voor de top 10 die vernieuwend zijn, maatschappelijk relevant, wetenschappelijk onderbouwd, toepasbaar in de praktijk en toegankelijk geschreven.

In 'Van indammen naar laten stromen: concreet werken aan innovatie van publieke organisaties' staan de praktijkverhalen van publieke organisaties die volledig anders gingen werken in een omgeving waarin gewerkt wordt volgens regels en geen fouten mogen worden gemaakt. Innoveren vraagt het omgekeerde van wat in de genen zit: het lef om gewoon te beginnen, te durven experimenteren en daarvan te leren. Het vraagt om ondernemen in een ambtelijke omgeving waarin creativiteit en selectie van ideeën een rol spelen, maar ook een gezamenlijke en koppige vasthoudenheid nodig is om innovaties succesvol door te voeren.

Op dinsdag 11 juni wordt de winnaar van Ooa Boek van het Jaar 2019 gekozen tijdens het Boek & Festival. Menno Spaan zal daar een workshop verzorgen over zijn boek.

Op onze website leest u meer over hoe innovatie tot stand komt in publieke organisaties.

 • Terugblik en uitkomsten webinars, week 2

  Nieuws
  |

  Tags

  |

  Voor de tweede week organiseerden wij samen met een groep sprekers iedere werkdag webinars voor de frontwerkers en thuiszitters. Ook deze week kwamen er uiteenlopende thema's langs: van digitale transformatie, thuiswerken, project meetings, omgaan met angst en webcam-communicatie tot innoveren in coronatijd.

  Lees het volledige nieuwsbericht
 • Terugblik en uitkomsten webinars, week 1

  Nieuws
  |

  Tags

  |

  Buitengewone tijden vragen om buitengewone initiatieven. Daarom organiseren wij met een geweldige groep sprekers gedurende de corona-crisis iedere dag webinars voor de frontwerkers en de thuiszitters. In dit nieuwsbericht een terugblik op de afgelopen week en een vooruitblik op de nieuwe webinars.

  Lees het volledige nieuwsbericht
 • Corona adviesteam

  Nieuws
  |

  Tags

  |

  Welke primaire processen mogen niet uitvallen tijdens de corona-uitbraak? Hoe richten wij onze communicatie in? Hoe organiseren wij het thuiswerken? Hoe gaan we om met geleden schade en hoe berekenen we dat? Zomaar een aantal vragen waar wij op dit moment door opdrachtgevers voor worden benaderd. Om die reden hebben wij een adviseursteam samengesteld dat per direct inzetbaar is.

  Lees het volledige nieuwsbericht
 • Innovatiechallenge 2020: innovatoren gezocht!

  Nieuws
  |

  Tags

  |

  Wanneer iets zich langzaam voltrekt, reageren we meestal te laat. Wat is de dynamiek die hiervoor zorgt en wat kun je hieraan doen? In je beleid, maar ook in de organisatie waar ontwikkelingen zich langzaam voltrekken. Haagse Beek bestaat vijftien jaar en organiseert een challenge waarin de verandervraag bij langzame ontwikkelingen centraal staat en je in praktijk samen met andere publieke professionals aan de slag gaat. Lees hieronder meer.

  Lees het volledige nieuwsbericht
 • Out now: From Containment to Free Flow

  Nieuws
  |

  Tags

  |

  In this book, Menno Spaan presents sixteen cases of successful innovation in the Netherlands. These range from infrastructure projects to the development and use of new technology, and from public organisations that decide to do away with managers to local residents who determine what their town should look like. Menno Spaan has studied these innovations, identifying the principles for succesful innovation, and brought them together in a handbook for public innovation.

  Lees het volledige nieuwsbericht

Nieuwsbrief

Iedere week stellen wij met veel aandacht een nieuwsbrief samen over één van onze thema's. Vink aan waarover u de nieuwsbrief wilt ontvangen.

Onze nieuwsitems zijn kort, zonder PR-praat en met relevante informatie op het vakgebied. Wij respecteren uw privacy.