Vooruitblik webinars voor frontwerkers en thuiszitters

Komende week organiseren wij de volgende workshops in het kader van onze serie Webinars voor de frontwerkers en thuiszitters. Iedere werkdag live tussen 10:00-12:00 en 13:00-15:00.

Vooruitblik webinars voor frontwerkers en thuiszitters
Nieuws
|

Tags

|

Maandag 30 maart

Bestuurskundige en imker Ramon Hagedoorn geeft in zijn webinar een voorproefje van zijn binnenkort te verschijnen boek 'Het Bijeffect, leren samenwerken van bijen'. Hij gaat in op crisismanagement door bijen en door de imker.

Hoe ga je als leidinggevende om met thuiswerkers? Organisatieadviseur en trainer Huub Brinkhof geeft een webinar over de do's en dont's.

Jurriaan Cals en Ruud Plomp spreken over omgaan met regels in crisistijd: hoe reageer je flexibel op acute problematiek, terwijl je tegelijkertijd de veiligheid borgt?

Deze crisistijd vraagt radicaal anders leven. We worden gedwongen ons werk en leven opnieuw vorm te geven. Filosoof en auteur Karim Benammar onderzoekt met ons wat de vijf fases zijn van radicaal anders leven.

Dinsdag 31 maart

Jan-Willem Wesselink en Frank Reniers spreken over de City Deals die zijn gesloten om economische groei, innovatie en leefbaarheid in steden te versterken. Hoe ziet dat er concreet uit? En, wat betekent het thuiswerken voor digitalisering in de stad?

In zijn reeks over Internet of Things besteedt Marco Heida in zijn vierde webinar speciale aandacht aan het beveiligingsaspect, ofwel security of things.

Menno Valkenburg laat in zijn webinar zien hoe je online een kickoffmeeting organiseert, die nieuwe energie en inzichten creëert. Met zijn vorige webinar toonde hij al aan dat het daadwerkelijk mogelijk is dat deelnemers na een online meeting met meer energie weggaan dan ze kwamen.

Huub Brinkhof en Elyse Rentier verzorgen opnieuw een webinar over zelfsturing en besteden dit keer in het bijzonder aandacht aan wat er in de onderlinge verhoudingen en teamdynamiek nodig is om zelfsturing te laten slagen.

Woensdag 1 april

In zijn serie webinars over innovatie gaat Menno Spaan dit keer in het bijzonder in op hoe je werkt aan een innovatievriendelijke biotoop bij publieke organisaties.

Marketeer Abdelaziz Aouragh vertelt ons in zijn webinar over het belang van authenticiteit in tijden corona. Hoe blijf je als organisatie authentiek om goed de crisis door te komen?

Donderdag 2 april

Psycholoog Saskia Rodenburg vertelt over de mogelijkheden en de grenzen van online communicatie. Vanuit haar ervaring met online assessments geeft ze je concrete tips waar je in een gesprek via de webcam op moet letten.

Het volgende webinar in de serie van Marco Heida zoomt in op de rol van netwerken en 5G bij Smart Cities.

In eerdere webinars sprak Jaap Peters over of radicale veranderingen binnen één publieke organisatie ook kunnen plaatsvinden in andere organisaties, zoals een gemeente, via een biotoop. In dit webinar zoomt hij in op hoe die biotoop werkt en welke rol 'schaamte' van professionals daarbij speelt.

Vrijdag 3 april

Een belangrijke maatregel in de strijd tegen het coronavirus is 1,5 meter afstand houden. Harold Janssen gaat in op hoe afstand soms hetzelfde is als verbinding.

Henk Jan Kamsteeg geeft in zijn webinar praktische tips om jouw verhaal te ontdekken en te kunnen spreken met passie.

We kijken terug op de belangrijkste uitkomsten van de week met een aantal gastsprekers. Dat doen we in het webinar-café.

Nieuwsbrief

Iedere week stellen wij met veel aandacht een nieuwsbrief samen over één van onze thema's. Vink aan waarover u de nieuwsbrief wilt ontvangen.

Onze nieuwsitems zijn kort, zonder PR-praat en met relevante informatie op het vakgebied. Wij respecteren uw privacy.