Webinar: Zelfsturing in de zorg

Ruth Maas vormt in haar eentje de raad van bestuur van Zorgcentra de Betuwe. Met maar twee andere leidinggevenden is ze verantwoordelijk voor 800 medewerkers en 600 vrijwilligers. Binnen de zorgcentra wordt gewerkt volgens de principes van zelfsturing. In dit webinar deelt Ruth Maas hoe dat er in de praktijk uitziet.

Webinar: Zelfsturing in de zorg
Nieuws
|

Wat zijn de principes van zelfsturing? Heeft de organisatie die in stand weten te houden tijdens de coronacrisis? En hielpen de principes van zelfsturing in die periode? In dit webinar geeft Ruth Maas een eerlijk antwoord op deze vragen. Het webinar geeft een goed beeld van de rol van de leiding van een zelfsturende organisatie. En het laat duidelijk zien dat een andere kijk op organiseren de basis is voor het werken met zelfsturende teams. Als eindverantwoordelijke van een zelfsturende organisatie heeft Ruth Maas ervoor gekozen om heel dicht bij de teams te gaan staan. Ze vertelde: "Normaal gesproken is 'hoe het gaat' is geen managementinformatie. Ik weet nu pas écht hoe het gaat, omdat ik alle teams minstens twee keer per jaar spreek." Het gesprek met haar is via ons platform terug te kijken.

Sinds de coronamaatregelen zenden wij webinars uit op ons eigen platform voor de frontwerkers en thuiszitters. Met gastsprekers en publieke professionals die inspiratie, kennis en reflectie delen.

Verder lezen over zelfsturing in publieke organisaties? Ga dan naar onze themapagina over zelfsturende teams.

Nieuwsbrief

Iedere week stellen wij met veel aandacht een nieuwsbrief samen over één van onze thema's. Vink aan waarover u de nieuwsbrief wilt ontvangen.

Onze nieuwsitems zijn kort, zonder PR-praat en met relevante informatie op het vakgebied. Wij respecteren uw privacy.