Workshops zelfsturing ‘Verrek, waar is mijn manager’ in Meester in je Werk-week A+O Fonds Gemeenten – verslag

Er gonst iets door het land. Het vak van manager is aan degradatie onderhevig. Er zijn er steeds minder. Steeds meer gemeenten worden zelfsturend. Wat betekent dit in praktijk voor medewerkers binnen gemeenten?

Workshops zelfsturing ‘Verrek, waar is mijn manager’ in Meester in je Werk-week A+O Fonds Gemeenten – verslag
Nieuws
|

In de week van 13 t/m 17 november verzorgde Haagse Beek een serie workshops over zelfsturing in het kader van de Meester in je Werk-week van het A+O fonds Gemeenten.

“Zelfsturing heeft iets speels, spannends en onwennigs. Als je dit goed introduceert dan kan ik me voorstellen dat je hier hele betrokken medewerkers mee krijgt.”

- deelnemer aan de workshop: ‘Verrek, waar is mijn manager’

Huub Brinkhof en Menno Spaan van Haagse Beek reisden af naar de gemeenten Capelle aan den IJssel, Dordrecht, Drechtsteden en Leiden om de deelnemers te laten ervaren hoe het is om in een zelfsturend team te werken en om ze te vertellen over de ervaringen die ermee bestaan in andere gemeenten.

Haagse Beek kijkt terug op een energieke Meester in je Werk-week van het A+O Fonds Gemeenten. Met enkele gemeenten is contact om vervolgstappen met zelfsturing te bespreken.

“Het gemak waarmee besluiten worden genomen, heeft me verrast. Ik dacht dat we zouden vastlopen omdat er geen ‘leider’ is.”

- deelnemer aan de workshop ‘Verrek, waar is mijn manager’

Terug naar de Meting innovatiekracht
>Terug naar de Meting innovatiekracht