Workshops zelfsturing in de praktijk: 'Verrek, waar is mijn manager’

Er gonst iets door het land. Het vak van manager is aan degradatie onderhevig. Er zijn er steeds minder. Steeds meer gemeenten worden zelfsturend. Maar wat betekent zelfsturing in de praktijk voor medewerkers binnen gemeenten?

Workshops zelfsturing in de praktijk: 'Verrek, waar is mijn manager’
Nieuws
|

In de week van 13 t/m 17 november verzorgde Haagse Beek een serie workshops over zelfsturing in het kader van de Meester in je Werk-week van het A+O fonds Gemeenten. In de workshops stond zelfsturing in de praktijk centraal.

“Zelfsturing heeft iets speels, spannends en onwennigs. Als je dit goed introduceert dan kan ik me voorstellen dat je hier hele betrokken medewerkers mee krijgt.”

- deelnemer aan de workshop: ‘Verrek, waar is mijn manager’

Huub Brinkhof en Menno Spaan van Haagse Beek reisden af naar de gemeenten Capelle aan den IJssel, Dordrecht, Drechtsteden en Leiden om de deelnemers te laten ervaren hoe het is om in zelfsturende teams te werken en om ze te vertellen over de ervaringen die ermee bestaan bij andere gemeenten in de praktijk.

Haagse Beek kijkt terug op een energieke Meester in je Werk-week van het A+O Fonds Gemeenten. Met enkele gemeenten is contact om vervolgstappen met zelfsturing te bespreken.

“Het gemak waarmee besluiten worden genomen, heeft me verrast. Ik dacht dat we zouden vastlopen omdat er geen ‘leider’ is.”

- deelnemer aan de workshop zelfsturing in de praktijk ‘Verrek, waar is mijn manager’

Voor voorbeelden van gemeenten die in praktijk werken vanuit de principes van zelfsturing kunt u naar onze pagina over zelfsturende teams bij gemeenten.

Nieuwsbrief

Iedere week stellen wij met veel aandacht een nieuwsbrief samen over één van onze thema's. Vink aan waarover u de nieuwsbrief wilt ontvangen.

Onze nieuwsitems zijn kort, zonder PR-praat en met relevante informatie op het vakgebied. Wij respecteren uw privacy.