Zelfsturende teams in gemeenten

Gemeenten kunnen met zelfsturende teams de productiviteit, kwaliteit en flexibiliteit verhogen, kosten reduceren en ziekteverzuim terugdringen.

Zelfsturende teams in gemeenten
Nieuws
|

Steeds meer gemeenten stappen over naar zelfsturende teams. In de praktijk blijkt dat echter niet altijd even makkelijk. Bij sommige gemeenten zijn concepten ook weer teruggedraaid. Wij geloven dat zelfsturing bij gemeenten goed kan werken, mits je het goed invoert. Dat vraagt een intensief en zorgvuldig proces. Het is geen herontwerp, maar een andere manier van werken waarin de betrokkenheid van medewerkers centraal staat in de veranderingen die worden doorlopen.

Wilt u meer weten over het werken met zelfsturende teams bij gemeenten? Er zijn inmiddels heel wat voorbeelden met onder meer een factsheet met concrete tips. Gaat u naar onze pagina over zelfsturende teams voor meer informatie. Ook doen wij onderzoek naar de mogelijkheid van het inrichten van zelfsturende teams.

Nieuwsbrief

Iedere week stellen wij met veel aandacht een nieuwsbrief samen over één van onze thema's. Vink aan waarover u de nieuwsbrief wilt ontvangen.

Onze nieuwsitems zijn kort, zonder PR-praat en met relevante informatie op het vakgebied. Wij respecteren uw privacy.