Zelftest: Ben jij klaar voor 2020?

Het World Economic Forum stelde een top 10 van competenties op die in 2020 voor professionals het meest van belang zijn. Test jezelf nu en kom erachter of jij deze competenties in huis hebt!

Zelftest: Ben jij klaar voor 2020?
Nieuws
|

In 2016 bracht het World Economic Forum (WEF) het rapport 'The Future of Job: Employment, skills and workforce strategy for the fourth industrial revolution' uit. Uit de analyse van het WEF valt op dat creativiteit veel belangrijker wordt, net als het gebruik maken van de kennis van anderen. Robots en automatiseringssystemen kunnen werk uit handen nemen, maar bedenken (nog) geen nieuwe werkwijzen of oplossingen voor concrete, ingewikkelde problemen. Ook de rol van actor in een (publiek krachtenveld), waar de belangen van verschillende partijen een rol spelen, kunnen zij niet overnemen. Daarbij maakt het gebruik van slimme systemen en big data het nog belangrijker om vaardigheden te hebben op het gebied van oordeels- en besluitvorming.

Het WEF maakte op basis van deze analyse een top 10 van de belangrijkste competenties die professionals in 2020 nodig hebben. Via onze zelftest Competenties van de toekomst kom je erachter of jij deze competenties in huis hebt en waar je je nog verder in zou kunnen ontwikkelen. Na het invullen van de zelftest ontvang je direct je antwoorden.

Op onze pagina over coaching lees je meer over wat wij aanbieden op het gebied van individuele competentieontwikkeling en coaching.

Nieuwsbrief

Iedere week stellen wij met veel aandacht een nieuwsbrief samen over één van onze thema's. Vink aan waarover u de nieuwsbrief wilt ontvangen.

Onze nieuwsitems zijn kort, zonder PR-praat en met relevante informatie op het vakgebied. Wij respecteren uw privacy.