Zelftest: Scan je organisatiecultuur

Hoe staat het er in jouw organisatie voor met de transparantie, mensgerichtheid en professionaliteit? Maak in 5 minuten een snelle scan van de cultuur binnen jouw organisatie.

Zelftest: Scan je organisatiecultuur
Nieuws
|

De organisatiecultuur bestaat uit verschillende aspecten. In onze zelftest meet je de mate van transparantie, mensgerichtheid en professionaliteit.

Transparantie betekent dat medewerkers durven aan te geven wat zij van iets vinden, dat gemaakte beslissingen goed worden uitgelegd en dat plaatsing, beoordeling en beloning van medewerkers op een open en transparante manier plaatsvindt. Informatie wordt langs de juiste kanalen en op tijd verspreid. Mensgerichtheid is de mate waarin medewerkers ervaren dat hun (direct) leidinggevende en collega's tijd en aandacht voor hen hebben en op de hoogte zijn van zaken die kunnen spelen. Professionaliteit houdt in dat mensen het gesprek aangaan over de inhoud van hun vak, de inhoudelijke kwaliteit van het werk bovenaan staat en er ruimte is om maatwerk te leveren. Professionals ervaren dat zij ondersteund en begeleid worden als dat nodig is.

Met onze zelftest Scan je organisatiecultuur maak je een snelle scan van de cultuur binnen jouw organisatie. Je ontvangt direct de antwoorden, die je kunt vergelijken met andere organisaties die deze test ook hebben ingevuld.

Op onze pagina over verandermanagement lees je meer over wat wij doen op het gebied van organisatieontwikkeling en cultuurverandering.

Nieuwsbrief

Iedere week stellen wij met veel aandacht een nieuwsbrief samen over één van onze thema's. Vink aan waarover u de nieuwsbrief wilt ontvangen.

Onze nieuwsitems zijn kort, zonder PR-praat en met relevante informatie op het vakgebied. Wij respecteren uw privacy.